Iran hösten 2019

IRAN

OKT-NOV 2019

Centrala ökenområdena

20191029-20191105Dag 1, tisdag


Vi lyfter från Landvetter söndagen den 29:e oktober mitt på dagen. (exakt tid meddelas senare) och landar på Imam Khomeini Airport i Teheran på kvällen samma dag.


Resan tar ca 5-6 timmar. Varm mat serveras ombord. När vi klarat av passkontrollen väntar en buss som tar oss till hotellet.


Övernattning på Eskan Alvand 4* i TeheranDag 2, onsdag

Rundtur i jättestaden Teheran. Vi fokuserar på de trevliga norra delarna av staden och inleder med att besöka den sista shahens privatpalats i stilren 60-talsstil i Niyavaran. Därefter åker vi upp till promenadstråken på bergssluttningarna i Darband för att äta lunch innan vi ger oss in i Tajrishbasarens myllrande labyrinter. På väg söderut genom sen väldiga staden så besöker vi även Juvelmuséet, med en av världens praktfullaste samlingar av juveler och ädelstenar. På seneftermiddagen kliver vi på tåget söderut och anländer runt midnatt till ökenstaden Yazd.


Restid: 8 timmar med tåg

Övernattning på Moshir Garden 4* i Yazd

Niyavaran-palatset i TeheranDag 3, torsdag


Denna dag får vi en heldags rundtur i den säregna ökenstaden Yazd. Vi besöker de äldsta kvarteren med sina många mystiska vindfångartorn, Jam’e-moskén med minareter som sträcker sig upp mot skyn, den eleganta kupolen på Bogheh-ye Sayyed Roknaddin, det imponerande Amir Chakhmaq-komplexet, det gammalmodiga gymmet Saheb a Zaman Zurkhaneh, Dolat Aba-trädgården och den gamla och välbevarade Panjeh-Ali-basaren.


Övernattning på Moshir Garden 4* i Yazd

Ökenstaden YazdDag 4, fredag


Först reser vi till den närliggande gamla ökenstaden Meybod, där vi besöker det gamla posthuset, där större delen av personalen utgjordes av duvor, isförvaringshuset och Nareincitadellet. Därifrån reser vi vidare till det urgamla zoroastriska eldtemplet Chak Chak, dit vi når genom en liten promenerad upp för berget. Slutligen besöker vi även den mystiska ruinstaden Kharanaq vid öknens rand, innan vi återvänder till Yazd.


Restid: 3 timmar

Övernattning på Moshir Garden 4* i Yazd

Det zoroastriska eldtemplet Chak-ChakDag 5, lördag


Under förmiddagen åker vi buss vidare österut till nästa gamla spännande ökenstad, Kerman. Under dagen där kommer vi besöka Sartasari-basaren,  den stilrena Jameh-moskén och betrakta det märkliga urtida tornet Gonbad-e Jabaliye.


Restid: 4 timmar

Övernattning på Hezar Hotel 3* i Kerman

Sartasari-basaren i KermanDag 6, söndag


Under dagen gör vi en utflykt till en av världens varmaste och torraste platser - den mytomspunna öknen Kavir-e Lut. Under denna säsong kommer vi dock kunna njuta av vyerna med behagliga temperaturer. Här kommer vi få besöka de märkliga "kalut-formationerna".


Restid: 3 timmar

Övernattning på Hezar 3* i Kerman

Kaluterna i Lut-öknen norr om KermanDag 7, måndag


Idag åker vi till Mahan där vi ser den vackra gravplatsen Aramgah-e Shah Nematollah Vali och den spektakulära ökenträdgården Shahzdeh innan vi åker vidare till den gamla märkliga staden gamla Rayen vid bergens fot och öknens rand. På eftermiddagen flyger vi till Teheran för övernattning.


Restid: 3 timmar

Övernattning på Ibis 4* på Teherans internationella flygplats

Citadellet i RayenDag 8, tisdag


Tidig uppstigning för avresa hem. Ankomst till Landvetter ungefär vid lunchtid.

Klicka på kartan för att följa länken till Google Maps


Resa med boende i dubbelrum

Priset för resan är 15 900.
 per person i dubbelrum*


Gobban's Culture Services tillhandahåller en grundservice i samband med visumansökan utan kostnad, men själva visumavgiften och kostnaden för eventuella extra dokument får resenärera själv stå för.

 

* Priset gäller vid minst 10 deltagare, men kan också komma att bli lägre om gruppen skulle bli större.

 

Enkelrumstillägg: 2 500:-/personPriset inkluderar


•Flygresa Iran tur och retur

•Både svensk och iransk guide

•Plats i en stor och bekväm buss

•Halvpension. (Frukost samt lunch eller middag)

•1 inrikes tågresa

•Transport till och från flygplats

•Entrébiljetter

•Visumservice och inbjudanPriset exkluderar


•Visumavgifter

•Privata kostnader

•Dricks för guide och chaufför

•Privat försäkringSista anmälningsdag är 2 september. Anmälningsavgiften är 5 000:- och betalas till Gobban's Culture Services Bankgironummer: 5158-9885 eller i webbshoppen. Märk med ditt namn! ​Därefter är resan bokad.
 Resterande belopp betalas med faktura senast 30 dagar före avresedatum.


Gobban's Culture Servicese följer lagen om resegaranti.


Er guide i Iran


Gabriel Brunegård har studerat persiska åtta månader i Iran och utöver det gjort en mängd resor dit, både privat och som guide för grupper. Han har rest kors och tvärs i landet och personligen valt ut några av de absoluta guldkornen. Gabriel talar språket, kan kulturen och kommer göra allt för att även du kommer få en trevlig och oförglömlig upplevelse.


Persiska kvalitetsmattor


Alla flygresor med Gobban's Culture Services klimatkompenseras.

GOBBAN'S CULTURE SERVICES

Bygg broar, riv murar

Senaste nytt


Anmäl dig till höstens resor till Iran och Georgien


Multikultifest i Lidköping 22 augusti 18:00 på Dinascenen

Kontakta oss


Skäpplandsvägen 21, LGH 1703

414 78 Göteborg

SWEDEN

Email: info@gobbanscultureservices.se

Telefon: +46-738285850


Copyright 2019 @ All Rights Reserved