Georgien hösten 2020

GEORGIEN 

SEP-OKT 2020

Det bästa av Georgien

20200924-20201001

OBS Resan skjuts på framtiden pga osäkerheten kring Corona-epidemin. Kontakta oss ifall du är intresserad av resan, så meddelar vi när nytt datum är satt.

Dag 1, torsdag


Vi lyfter från Landvetter lördagen den 28:e september mitt på seneftermiddagen (exakt tid meddelas senare) och flyger med Turkish Airlines via Istanbul till Tbilisi. Resan tar totalt sju timmar och varm mat serveras ombord på flyget. När vi tagit oss genom passkontrollen (inget visum behövs för svenska medborgare) väntar en buss som tar oss till hotellet.


Övernattning på Garnet Hotel 4* i TbilisiDag 2, fredag

Efter en skön sovmorgan ger vi oss ut på en stadsvandring i den gemytliga och historiemättade staden Tbilisi. Vi besöker Samebakatedralen, Metekhiplatån, Rikeparken, tar linbanan till Narikalafortet, går vidare till det gamla turkiska badet Abanotubani, Shardenigatan, Sionikatedralen, Fredsbron, Antashiskhatbasilikan, Marionetteatern och Frihetstorget. Avslutningsvis tar vi en kvällpromenad genom stadens hjärta på Rustaveliavenyn. För den som önskar kan rutten kortas av.


Övernattning på Garnet Hotel 4* i Tbilisi

Utsikt från Samebakatedralen i TbilisiDag 3,lördag


Först reser vi till David Gereja, som består av ett komplex med 15 grottkloster, som har bebotts av munkar sedan 500-talet. Klostren ligger i ett vackert månlikt landskap, där tillfälle ges för dem som vill att vandra ett par timmar mellan de olika klostren. Sedan reser vi vidare till byn Badiauri, där vi får prova att baka traditionella bröd, innan vi fortsätter till Sighnaghi (kärleksstaden), med fantastiska vyer över det mäktiga Kaukasus. För den som vill så ges här också möjlighet att testa lite av det lokalprodocerade helt ekologiska vinet med 8000-åriga anor.


Effektiv restid: 5 timmar

Övernattning på Garnet Hotel 4* i Tbilisi

"Kärleksstaden" SighnaghiDag 4, söndag


Under förmiddagen gör vi en kortare utflykt till den gamla huvudstaden Mtskheta strax norr om Tbilisi. Det var på denna plats som den första georgiska kungen och drottningen blev kristna på 300-talet. Där besöker vi det UNESCO-listade Jvariklostret på en höjd över staden och den likaväl UNESCO-listade Svetitskhoveli-katedralen i den lilla stadens hjärta och dess intilliggande kloster. Under katedralen sägs Jesus mantel vara begravd, tillsammans med ett av landets helgon. Efter lunch är sällskapet fria att strosa som man själv vill i Tbilisi och handla georgiskt hantverk och andra varor. På kvällen ges alla som vill möjlighet att gå på den georgiska dans- och musikuppvisnigen "Welcome to Georgia" (klicka för att se länken).


Effektiv restid: 1,5 timmar

Övernattning på Garnet Hotel 4* i Tbilisi


Svetitskhovelikatedralen i MtskhetaDag 5, måndag


Denna dag reser vi rakt in i hjärtat av de mäktiga Kaukasusbergen, på Georgiska Militärvägen, nästan ända fram till ryska gränsen. På vägen besöker vi Ananurifortet, Korspasset och Vänskapsmonumentet innan vi kommer fram till Kazbegi (Stepantsminda). Där erbjuds vi möjlighet att vandra upp till Gergeti Treenighetskyrka uppe på en bergstopp, med fantastisk utsikt över de kringliggande bergen. Vandringen tar ca en och en halv timme vardera riktningen. För dem som inte har möjlighet att vandra så erbjuds man att mot en extra betalning åka fyrhjulsdriven bil upp till kyrkan. Vi övernattar på det fina Sno Hotel, med fantastisk utsikt över bergen.


Effektiv restid: 3 timmar

Övernattning på Sno Hotell 4* i Stepantsmida

Treenighetskyrkan i KazbeghiDag 6, tisdag


Från Kaukasus bergstoppar reser vi först ned till Stalins födelsestad Gori för att besöka Stalinmuseet. Muséet står kvar oförändrat sedan det byggdes under sovjettiden och utställningen om Stalin kan ses som "ett museum i muséet". Efter en god lunch fortsätter vi till den trevliga och mycket gamla staden Kutaisi, i västra Georgien. Där besöker vi Gelatikatedralen från 1100-talet och går på stadens mycket livfulla och genuina marknad.


Effektiv restid: 5,5 timmar

Övernattning på Bagrati 1003 Hotel 4* i Kutaisi

Fullt liv i Kutaisis marknadDag 7, onsdag


Idag reser vi först till den natursköna Martvilikajonen, där vi kommer göra en båtresa upp längs den slingrande floden genom prunkande grönska. Därefter bär det av mot resans slutdestination, den moderna semesterstaden Batumi vid den subtropiska Svarta havskusten. Här erbjuds en kortare stadsvandring. Det ges även möjlighet till ett dopp i havet som avslutning på resan. Vi övernattar på hotell i Batumis vackra gamla stadsdelar mitt i staden, nära stranden.


Effektiv restid: 3,5 timmar

Övernattning på Piazza Inn 3* i Batumi

Centrala BatumiDag 8, torsdag


På morgonen gör vi en kort resa till Batumis internatiella flygplats i utkanten av staden och börjar resan tillbaka till Göteborg via Istanbul. Genom att flyga direkt från Batumi till Istanbul spar vi mycket tid på vägarna. Ankomst till Landvetter på seneftermiddagen.

Klicka på kartan för att följa länken till Google Maps


Resa med boende i dubbelrum

Priset för resan är 14 900:-
 per person i dubbelrum*

 

* Priset gäller vid minst 10 deltagare, men kan också komma att bli lägre om gruppen skulle bli större.

 

Enkelrumstillägg: 2 500:-/personPriset inkluderar


•Flygresa Göteborg-Tbilisi och Batumi-Göteborg

•Både svensk och georgisk guide

•Plats i en stor och bekväm buss

•Fyrstjärniga hotell (endast hotellet i Batumi klassas som trestjärningt) med frukost

•Transport till och från flygplats

•Entrébiljetter

•Klimatkompensation för alla flygresor, lokaltransporter och hotellPriset exkluderar


•Lunch och middag

•Privata kostnader

•Dricks för guide och chaufför

•Privat försäkringSista anmälningsdag är 27 juli. Anmälningsavgiften är 5 000:- och betalas till Gobban's Culture Services Bankgironummer: 5158-9885 eller i webbshoppen. Märk med ditt namn! ​Därefter är resan bokad.
 Resterande belopp betalas med faktura senast 30 dagar före avresedatum.


Gobban's Culture Servicese följer lagen om resegaranti.