Röster om resan

RÖSTER OM RESAN

VAD TYCKTE NI OM RESAN?


Nedan har vi samlat några röster från kvinnor och män som i olika åldrar och

livssituationer har följt med på Gobban's Culture Servies unika kulturresor. Filmerna om resorna till Iran har gjorts i samarbete med vår lokala partner Trip to Persia.

ULLA

All info före resan, studiecirkeln och all info via mail och hemsida var väldigt bra, roligt, inspirerande och lärorikt.


Jag kände mig helt trygg med dig som reseledare, och stolt också, att du som ung svensk kunde persiska och var en så kunnig ciceron. Jag tycker också att vi som turister kom ganska nära invånarna, många var otroligt intresserade av oss, på ett mycket positivt sätt. Jag la särskilt märke till att äldre kvinnor sökte min blick och gav mig varma leenden. Miljön kändes trygg, även när jag gick ensam hem till hotellet.


Maten var underbar, tack för all variation! Jag har redan lagat kyckling med valnötter och granatäppelsirap i goda vänner lag.


GUSTAV


Iran var ett intressant och vackert land att besöka. Det var roligt att besöka och sova över i hem. Maten var god. Vi kom närmare människorna eftersom Gabriel pratade så god persiska. Iranierna var trevliga. De lokala guiderna var bra.

BRITT-MARIE


Det var bra att vi hade en studiecirkel om Iran före resan, väckte intresse. Bra att vi var en liten grupp och att vi fick så god sammanhållning under resan.


Hotellen var bra, låg centralt och av god standard, bra och god frukost.


Upplägget med flyg till Shiraz och minibuss tillbaka till Teheran gillade jag. Bra guider, kunniga, serviceinriktade och såg till att vi hade det bra. Trevlig chaufför. Märktes att alla inblandade ville att vi skulle få en trevlig och intressant vecka. Alltid bra omhändertagande. Måltiderna var bra, att vi fick pröva på så många olika persiska specialiteter.


Problem, som med bussen, löstes på ett föredömligt sätt och det var bra att vi fick se så mycket! Mycket bra service under hela resan. Och även före resan, med hjälp att få visum och när jag hade frågor angående flygtider.

SARA


Många saker var bra! Tillfälle att få se Iran – ett land som det hade varit svårt för mig att besöka på egen hand. Just Iran var dessutom ett land jag gärna vill besöka. Ovan att få saker serverat på detta vis. Kändes smidigt och enkelt. Det var trevligt att resa tillsammans med gruppen – en lagom storlek. Förmånligt att ha med Gabriel som kunde berätta så mycket om landet. Smidigt arrangerat med att bli mött på flygplatsen och bussen som följde med hela resan och så vidare.


LEIF


Bra med resan tycker jag var att resmålen var planerade innan. Likaså att vi fick en kunnig guide. Både gällande historien och den rådande kulturen. Spännande att få så mycket av Irans historia som jag inte hade en aning om, avslöjad på kort tid. Trevligt att resa med denna brokiga skara. Och att det var nya bekantskaper för alla av oss. Vi fick se en bra del av Iran. Och även se hur folk var. Och hur de reagerade på oss utlänningar. Se lite av iraniernas kynne. Den öppenhet för oss som många visade var slående. Inte minst vår iranska guide. Bra var alla skiftande sevärdheter och att äta på restauranger med typiskt persisk mat. Stora avstånd. Allt för en billig summa.

SUSANNA & CHRISTIAN


- Ganska lagom storlek på gruppen.

- Lagom standard på hotellen (vet att åsikterna gick mycket isär på den punkten, men för en gravid kvinna var det mycket uppskattat med skapliga sängar, riktiga toaletter osv).

- Bra att ha alternativet att bo flera på samma rum för att spara pengar, men vi uppskattade verkligen att slippa. =)

- Transportmedlen fungerade väldigt bra. Dessutom var det ett plus att det inköptes vatten åt oss alla på bussen.

- Fina resmål! Både historia och natur och även lite människor.

- Det var bra att Gabriel var med och kunde agera kulturtolk åt oss.

- Bra att Gabriel och den iranska guiden kunde hjälpa till vid våra affärer på bazaarerna.

- Bra att vi fick ta del av Gabriels packlista.

- Roligt att få tillfälle att testa alla häftiga maträtter. Fantastiskt att ni kunde översätta menyerna åt oss och hjälpa till så att betalningen blev rätt.

- Underbart med kvällspromenader i svalkan, och få känna av stämningen i städerna. Därför mycket uppskattat med sovmorgnarna.

CECILIA


- Det var en mycket trevlig, rolig och intressant resa. Trevlig grupp, kunnig reseledare, modig och intressant guide som svarade på frågor om det iranska samhället idag och politisk nutidshistoria.


Bra program, men saknade någon naturupplevelse.


Maten var god!

Kvinnliga resenärer


Det bästa av Georgien

Historiska Uzbekistan


Persiska kvalitetsmattor